London Metal Exchange (LME)kobbersteg i løpet av den asiatiske elektroniske handelsperioden på mandag ettersom utsiktene for etterspørselen til Kina, den ledende metallforbrukeren, forbedret seg.Imidlertid kan Feds renteheving skade nedgangen i den globale økonomiske veksten eller til og med stupe inn i resesjon, og fortsette å begrense veksten av industrielle metaller.

Fra kl. 12.00 på mandag i Beijing, LMEs referanseindeks for tre månederkobberrose0,5 % til 8420 USD per tonn.På siste handelsdag falt den til det laveste punktet på $8122,5 siden februar 2021.

På Shanghai Futures Exchange falt det mest aktive kobberet i august med 390 yuan, eller 0,6 %, til 64040 yuan per tonn.

Copper

I Kina annonserte Shanghai seier i kampen mot epidemien, noe som bidro til å forbedre markedssentimentet og øke Kinas forventninger til økonomisk vekst.

Data utgitt på mandag viste at med gjenopptakelsen av aktivitetene i Kinas store produksjonssentre, avtok fortjenestereduksjonsraten til kinesiske industribedrifter i mai.

I USA kan Federal Reserve fremskynde renteøkningene for å dempe inflasjonen, som er på det høyeste i 40 år.Det er bekymringsfullt at den økonomiske veksten i USA vil avta eller til og med gli inn i resesjon.

Forrige uke kuttet Det internasjonale pengefondet (IMF) sine prognoser for amerikansk økonomisk vekst fordi Federal Reserves aggressive renteøkning avkjølte etterspørselen, men MF spådde at USA "motvillig" ville unngå resesjon.

Maximo m á Ximo Pacheco, styreleder i Codelco, et statseidkobberselskapet i Chile, sa i Santiago at til tross for den siste kraftige nedgangen i kobberprisene, tror selskapet at kobberprisene vil forbli sterke i fremtiden.


Innleggstid: 27. juni 2022